Новости

Интересовање за вакцинацију против COVID-19 можете исказати попуњавањем упитника на порталу еУправе.

До Упитника можете доћи кликом на овај линк

Попуните једноставан упитник којим исказујете интересовање да примите вакцину против COVID-19

Попуњавањем упитника не дајете сагласност за вакцинацију, већ искључиво исказујете интересовање.

ALMERA Regional distribution

Лабораторија Јавног предузећа „Нуклеарни објекти Србије“ је у 2020. години успешно реализовала још једно учешће у међународном програму за испитивање оспособљености.

Програм је организован од стране ALMERA (Analytical Laboratories for the Measurement of Environmental Radioactivity) мреже у оквиру МААЕ (Међународне Агенције за атомску енергију) у области мерења природних и вештачких радионуклида у узорцима воде, хране и аеросолу узоркованом на филтерима.

Пренето са сајта РТС Радио Телевизија Србије

Од 450 нуклеарних електрана у свету, трећина је у Европи. Још 60 нових реактора се гради. Србију окружује десетак нуклеарних реактора, у најближем комшилуку граде се и нови. Колико је то безбедно? Јесмо ли спремни да реагујемо у случају акцидента у окружењу и како Србија одлаже радиоактивни отпад?

Образовно-науцна редакција РТС снимила је емисију под насловом “Нуклеарни објекти Србије”, која је емитована 08. маја 2018. године на каналу РТС.

Кроз низ занимљивих тема о појму и вазности радиоекологије, појму радиоактивности у природи, радиоактивном отпаду, зрацењу и контаминацији, воде нас врхунски струцњаци у својим областима запослени у ЈП “Нуклеарни објекти Србије”.

ПОЗИВ

22. фебруара 2018. године, одржаће се курс са темом „Очување и унапређење здравља запослених у раду са изворима јонизујућих зрачења“

Здравствени савет Републике Србије акредитовао је овај програм континуиране едукације Одлуком бр.153-02-3452/2017-01, акредитациони број Д-1-1250/17, дана 18.11.2017.године.