Новости

 

У периоду од 25. до 29. јула 2022. године, одржана је Здружена Радионица посвећена управљању ислуженим и напуштеним, затвореним изворима зрачења, ремедијацији, одлагању отпада и управљању специфичним токовима отпада (Joined WS on the management of DSRS and orphan sources, remediation, waste retrieval and specific waste streams management), чији је домаћин било ЈП „Нуклеарни објекти Србије“.

Интересовање за вакцинацију против COVID-19 можете исказати попуњавањем упитника на порталу еУправе.

До Упитника можете доћи кликом на овај линк

Попуните једноставан упитник којим исказујете интересовање да примите вакцину против COVID-19

Попуњавањем упитника не дајете сагласност за вакцинацију, већ искључиво исказујете интересовање.

ALMERA Regional distribution

Лабораторија Јавног предузећа „Нуклеарни објекти Србије“ је у 2020. години успешно реализовала још једно учешће у међународном програму за испитивање оспособљености.

Програм је организован од стране ALMERA (Analytical Laboratories for the Measurement of Environmental Radioactivity) мреже у оквиру МААЕ (Међународне Агенције за атомску енергију) у области мерења природних и вештачких радионуклида у узорцима воде, хране и аеросолу узоркованом на филтерима.

Пренето са сајта РТС Радио Телевизија Србије

Од 450 нуклеарних електрана у свету, трећина је у Европи. Још 60 нових реактора се гради. Србију окружује десетак нуклеарних реактора, у најближем комшилуку граде се и нови. Колико је то безбедно? Јесмо ли спремни да реагујемо у случају акцидента у окружењу и како Србија одлаже радиоактивни отпад?

Образовно-науцна редакција РТС снимила је емисију под насловом “Нуклеарни објекти Србије”, која је емитована 08. маја 2018. године на каналу РТС.

Кроз низ занимљивих тема о појму и вазности радиоекологије, појму радиоактивности у природи, радиоактивном отпаду, зрацењу и контаминацији, воде нас врхунски струцњаци у својим областима запослени у ЈП “Нуклеарни објекти Србије”.