У оквиру регионалног пројекта Међународне агенције за атомску енергију (МААЕ) РЕР9143, у Јавном предузећу „Нуклеарни објекти Србије“ је од 14. до 18. новембра 2016. године, веома успешно, одржан радни састанак на тему модуларног дизајна и рада мобилних јединица за прераду и складиштење за мале кориснике (Wорксхоп он модулар десигн анд оператион оф мобиле процессинг анд стораге фацилитиес фор смалл усерс).

Током састанка међународни експерти К. Буеттнер (Немачка), С.К. Саманта (Индија) и М. Ојован (Велика Британија) су за учеснике радног састанка припремили свеобухватни преглед расположивих приступа коришћењу мобилних јединица у процесу прераде радиоактивног отпада и кондиционирању ислужених извора јонизујућих зрачења. Мобилне јединице су посебно интересантне за мале кориснике, и током састанка представници неких земаља учесница су изразили велико интересовање за њихово коришћење. У националним презентацијама неколико учесника је приказало мобилне јединице које се користе у њиховим земљама.<>/п

Последњи дан радног састанка је био посвећен округлом столу на коме се разговарало о регулаторним аспектима примене мобилних јединица на националном, али и на интернационалном нивоу.

Састанку је присуствовало 27 учесника из 21 земље.