Новости

 

 

 

На данашњем састанку са Њ.Е. Амбасадором Кристофером Хилом, представници ЈП “Нуклеарни објекти Србије” су имали прилику да разговарају о бројним, до сада реализованим пројектима са Министарством енергетике САД-а, као и да се дотакну свих поља у којима је могуће проширити сарадњу у општем интересу Републике Србије и САД-а.

27. јунa 2023. године, Европска комисија и Јавно предузеће ,,Нуклеарни објекти Србије” су успешно завршили пројекат финансиран од стране ЕУ, а који је имао за циљ унапређење нуклеарне безбедности у Републици Србији.
 

Европска комисија (EK) и Јавно предузеће Нуклеарни објекти Србије (ЈП НОС) прославили су успешан завршетак пројекта ЕУ о нуклеарним заштитним мерама посетом, уз коју је данас одржана конференција за новинаре у просторијама ЈП НОС у Винчи, Београд, представљањем резултата иницијативе коју финансира Европска унија.

 

У периоду од 25. до 29. јула 2022. године, одржана је Здружена Радионица посвећена управљању ислуженим и напуштеним, затвореним изворима зрачења, ремедијацији, одлагању отпада и управљању специфичним токовима отпада (Joined WS on the management of DSRS and orphan sources, remediation, waste retrieval and specific waste streams management), чији је домаћин било ЈП „Нуклеарни објекти Србије“.

Интересовање за вакцинацију против COVID-19 можете исказати попуњавањем упитника на порталу еУправе.

До Упитника можете доћи кликом на овај линк

Попуните једноставан упитник којим исказујете интересовање да примите вакцину против COVID-19

Попуњавањем упитника не дајете сагласност за вакцинацију, већ искључиво исказујете интересовање.

ALMERA Regional distribution

Лабораторија Јавног предузећа „Нуклеарни објекти Србије“ је у 2020. години успешно реализовала још једно учешће у међународном програму за испитивање оспособљености.

Програм је организован од стране ALMERA (Analytical Laboratories for the Measurement of Environmental Radioactivity) мреже у оквиру МААЕ (Међународне Агенције за атомску енергију) у области мерења природних и вештачких радионуклида у узорцима воде, хране и аеросолу узоркованом на филтерима.

Пренето са сајта РТС Радио Телевизија Србије

Од 450 нуклеарних електрана у свету, трећина је у Европи. Још 60 нових реактора се гради. Србију окружује десетак нуклеарних реактора, у најближем комшилуку граде се и нови. Колико је то безбедно? Јесмо ли спремни да реагујемо у случају акцидента у окружењу и како Србија одлаже радиоактивни отпад?