У периоду од 25. до 29. јула 2022. године, одржана је Здружена Радионица посвећена управљању ислуженим и напуштеним, затвореним изворима зрачења, ремедијацији, одлагању отпада и управљању специфичним токовима отпада (Joined WS on the management of DSRS and orphan sources, remediation, waste retrieval and specific waste streams management), чији је домаћин било ЈП „Нуклеарни објекти Србије“.

Радионица је организована у оквиру Пројекта 67 EU CBRN Centres of Excellence “Strengthening CBRN Waste Management Capabilities in South-East and Eastern European Countries”, у којој су поред наших стручњака, учествовали и есперти из региона (Македоније, Црне Горе, Босне и Херцеговине), као и Азербејџана, Јерменије, Молдавије и Грузије.

Скуп су водили стручњаци словачке фирме „Јавис“ др Томаш Хенцер и Петер Салцер. Посети ЈП „Нуклеарни објекти Србије“ присустовао је и вођа пројекта др Хендрик Висер, испред фирме Sustainable Criminal Justice Solutions (SCJS).

На радионици су одржана и предавања од стране наших експерата: др Данијеле Солдатовић, мр Бранислава Радовановића, Иване Максимовић, Јоване Кнежевић, др Луке Перазића и Ненада Михајловића.

На крају скупа, који је веома успешно послужио сврси узајамне размене искустава из наведених области, у чему су се сви учесници једнодушно сложили, донета је одлука да се са наведеном праксом настави и у следећим пројектима EU CBRN.

Више о наведеном пројекту можете наћи на адреси: https://www.cbrn-project67.com

О досадашњим активностима можете се информисати на адреси: https://www.cbrn-project67.com/news